Filosofie

Met onze nieuwe vennootschap willen we in de geest van het bedrijf verder pionieren en werken aan duurzaamheid. In 1985 verrichtte de zaakvoerder baanbrekend werk door als eerste de directe verkoop van de boerderij aan de klant te organiseren en zodoende de korte keten te promoten.

Dit idee vond zeer veel navolging en vandaag zijn er uitstekend georganiseerde boerderijwinkels en andere directe kanalen.
We hoeven hierin niet verder te pionieren. 
Met de vzw Ferm local en met de steun van het IWT probeerden we een extra dimensie te geven aan deze korte-keten-verkopen. Met zeer veel inspanningen, opleidingen en informatiesessies probeerden we de soja uit het dierenvoeder te krijgen. Veeakker had op een gegeven ogenblik alleen nog sojavrij vlees. Helaas was er geen markt voor en is er ook vandaag niet veel meer te bereiken in deze markt. 

Het toetreden van de zonen luidt een nieuwe periode in, vandaar dat we het hele bedrijf ook in een nieuw kleedje steken: 
een verscherpte focus op onze kerntaken, een totaal vernieuwde organisatie, aangepaste structuren en een raad van bestuur die de beslissingen neemt.

We gaan op zoek naar duurzame producten en bedrijven die een maatschappelijke meerwaarde bieden. Door samen te werken en gelijkgestemden te zoeken nemen we een wissel op de toekomst.
We willen niet zozeer een economie die drijft op financiƫle speculatie en een handelsbalans met overschot als peilers voor welvaart en welzijn, maar wel een economie die inzet op solidariteit en op solidair duurzaam ondernemen.