Verkoop op de boerderij

Oorspronkelijk opgestart via Ferm Local ondersteunt Veeakker ook hoeveverkoop.
In dit systeem laten boeren, die verder los staan van Veeakker, hun dier door ons verwerken tot pakketten die ze dan aan hun eigen klanten aanbieden. 
Dit is een volledig legaal systeem waarbij alle verpakkingen zeer netjes verzorgd worden. Daar waar mogelijk wordt het vlees vacuum verpakt. Enkel zachte producten, zoals  worsten, worden in kunststof bakjes verpakt omdat ze anders onder vacuum zouden samengeduwd worden. De samenstelling van de pakketten kan in onderling overleg afgesproken worden. 
In dit systeem zorgt de boer zelf voor klanten. Als hij voldoende klanten heeft om een volledig dier te verkopen wordt het dier geslacht en verwerkt. Op die manier wordt er aan de klanten een mooi vers product aangeboden, netjes in pakjes met de nodige informatie erop.
De klanten komen op een vooraf afgesproken moment naar de boerderij om daar hun pakket(-ten) af te halen. De boer handelt ter plaatse de betaling met de klanten af waarna het pakket vanuit onze gekoelde bestelwagen aan de klant wordt afgegeven. 
De verkoop van eigen vlees kan desgewenst aangevuld worden met andere vlees- of vissoorten uit het assortiment van Veeakker. Zo kunnen er bijvoorbeeld gevogeltepakketten mee verkocht worden op de boerderij samen met een pakket van de boer. Zowel voor de boer als voor de klant is dit de moeite waard.