Pintafish: De Garnaal

Vanaf heden is er ook Pintafish Noordzeegarnaal verkrijgbaar bij Veeakker. Deze garnalen zijn in BELGIE handgepeld! Dus geen lange, brandstofverslindende transporten naar Marokko of Turkije. 

Onze garnalen zijn NIET BEWERKT met bewaarmiddelen of andere producten. Ze worden gevangen, indien nodig gepeld, en gaan vervolgens onmiddellijk in de diepvries. In de klassieke handel worden garnalen steeds bewerkt met bewaarmiddelen om de kleur te bewaren en om houdbaarheid in de frigo te verlengen.

Profiteer nu van ons lanceringsaanbod met speciale prijzen, want met de feestdagen in aantocht zal de prijs van de Garnalen nog sterk stijgen. Het is dus aangeraden van ze nu reeds aan te kopen en te bewaren in de diepvries.

De handgepelde garnaal is verpakt in doosjes van 125gr. Daarnaast bieden we ook ongepelde garnalen aan per 250gr. In Frankrijk worden garnalen vaak ongepeld geserveerd. De kop en het staartje verwijderen en vervolgens met pel opeten (of wat langer werken en ze volledig pellen). Ten slotte hebben we ook nog gemalen garnaal. Dit zijn gemalen garnalen die te klein zijn om als hele garnaal verkocht te worden en die ideaal zijn om fonds of soep van te maken. Het afkooksel hiervan kan ook dienen als basis voor sauzen. Deze zijn verpakt per kilo.

De bewaring in de frigo is eerder beperkt. Voor gepelde garnalen is 2 dagen het maximum. Voor ongepelde garnalen is dit 3 dagen. Extra tip: het is beter om de garnalen met een vork uit het doosje te nemen. Dat komt de bewaring ook ten goede. Hieraan ziet u ook dat er geen bewaarmiddelen gebruikt zijn.

Eet smakelijk!