Waarom Kokos briketten? Bron: allesduurzaam.nl

Het BBQ-seizoen staat weer voor de deur en dat kan echt een stuk milieuvriendelijker.  Flamy briketten zijn een prima alternatief voor houtskool en vele malen beter voor het milieu (en de buren).

Flamy Brikketten

pict0057 De briketten zijn gemaakt van 100% kokos zonder enige toevoegingen of chemicaliën. Hierdoor branden ze minimaal 3x langer dan houtskool en geven geen rook/roet of nare geuren af.  De brikketten zijn herbruikbaar zolang ze energetische waarde bevatten. Sluit de zuurstoftoevoer van je barbeque en gebruik de briketten gewoon de volgende keer weer. Het is bewezen dat ze een enorm hoog rendement opleveren! Verder vlammen ze bijna niet en uit ervaring is bekend dat we met onze briketten een besparing van 40% genereren in verbruik! Geen wonder dat Flamy Briketten waren genomineerd voor duurzaamste merk 2011. 

De boom des levens

De palmboom levert verscheidene oogsten per jaar en staat ook wel bekend als 'De boom des levens'. Er worden veel producten verkregen uit de palmvrucht. Eén daarvan zijn de basten van de noten, deze worden verzameld door veel kleine agrarische gemeenschappen. Dit schept werkgelegenheid en zorgt voor extra dagelijks inkomen van veel mensen in onderontwikkelde regio's.

Vertrouwen bij professionals

De kokosnoot is een uitstekende en duurzame bron van energie. Als het verwerkt wordt op een milieuvriendelijke methode, zoals deze van Flamy COCO, is het resultaat hiervan een briket die uitsluitend ecologische en economische waarden bevat en die elke houtskool kan vervangen en ook nog zorgt voor een betere prestatie.

Het product heeft zich al bewezen en vertrouwen opgebouwd bij professionals en het groeiende aantal restaurants en cateraars. Zelfs Michelin restaurants gebruiken het. Ook de particulieren sector is enorm aan het groeien.

Apen aan kettingen

indonesie 056De kokosschalen die wij van Flamy gebruiken komen uit Indonesië. De reden waarom we het uit Indonesië halen is eigenlijk heel simpel. Ze hebben daar namelijk de juiste palmbomen. In veel landen zijn de palmbomen gemanipuleerd, dit houd in dat ze niet groter dan 5,5 meter zijn, hierdoor kunnen apen aan kettingen de noten uit de bomen halen. In Indonesië zijn de palmbomen 12.5 meter hoog. Hoe hoger de boom, hoe meer zon, hoe meer zon hoe harder de noot, hoe harder de noot hoe beter we er briketten van kunnen maken. Daarnaast zijn de bomen te hoog voor de apen waardoor er mensen voor ingezet moeten worden. Dit voorkomt enorm veel dierenleed.

Omdat wij uitsluitend een uitermate goed produkt willen leveren doen we er absoluut geen vulmiddel in zoals zand, kiezels, bamboe of andere vulstoffen. Het is puur de bast van de noot! De briketten worden gebonden met rijstzetmeel. Het resultaat is daarna verbluffend!

Geen vlammen! Geen rook! Geen geur! Geen chemicalieën!


Bron: www.allesduurzaam.nl  2/juli/2012